Pani Basia piecze pączki zawsze, gdy ma ochotę na coś słodkiego. Ich nietypowy smak oraz szybki i prosty sposób przygotowania sprawiają, że powinny przypaść do gustu każdemu. - Robię je bardzo często - przyznaje. - Zajmuje mi to nie więcej niż czterdzieści minut, więc można je smażyć praktycznie na każdą okazję.
Składniki
- 1 jajko
- 200 g serka homogenizowanego (może być waniliowy lub jabłkowy)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka mąki
Przygotowanie
Składniki wymieszać do gładkiej masy i małą łyżeczką nakładać do garnka z gorącym olejem. Smażyć do uzyskania odpowiedniego koloru (jak na zdjęciu). Na koniec posypać cukrem pudrem.
- Są przepyszne - mówi wnuczka pani Basi. - Inne niż tradycyjne. Mimo że nie mają nadzienia, nie robią się suche po jakimś czasie. Serek nadaje im smaku i można je jeść w nieskończoność.
Napisz komentarz
Komentarze