Wydawnictwo Dwie Siostry, premiera w kwietniu 2021, 52 strony.
Przykład? Proszę bardzo:
Co Kebabcia robi w kapciach?
Czemu wok przyciąga wzrok?
Gdzie gotuje się w tażinie?
Z czego kuchnia włoska słynie?
Gdzie króluje szakalaka?
Przeczytajcie w „Rymosmakach”!
Absurdalne wierszyki i wesołe ilustracje zabiorą was w zwariowaną podróż dookoła świata tropem potraw i kulinarnych zwyczajów. Podczas lektury wasze brzuchy będą na przemian trząść się ze śmiechu i tęsknie burczeć. A wy dowiecie się, skąd pochodzą i czym są sushi, wok, tażin, langosz, burrito czy szakalaka.
- Moi Mili! Chwalę się - napisał na swoim profilu FB Szymon Barabach. - Nie wspominałem wcześniej, bo… bo nie. A dziś już mogę. Wkrótce (może jeszcze w kwietniu) będziecie mogli wziąć do ręki „Rymosmaki czyli co się gdzie je na świecie”. To książka dla dzieciaków, którą napisałem, a którą zilustrowała Kasia Fryza. Za wszystkim stoi Wydawnictwo Dwie Siostry. Radość to dla mnie ogromna, bo współautorka książki to osoba o wielki talencie i stworzyła niesamowicie klimatyczne, cudnie odjechane obrazki, a Wydawnictwo Dwie Siostry to "ekipa", której przedstawiać chyba nie trzeba. Książeczka będzie oczywiście o jedzeniu.
Poniżej przykłady tego, jak książeczka wygląda w środku.
Napisz komentarz
Komentarze