Z miłości do Petriny

  • 10.08.2021, 12:11 (aktualizacja 10.08.2021, 12:21)
  • tuOlawa BS
Z miłości do Petriny
Regularne podróże do małej wsi Petrina sprawiły, że zakochaliśmy się w widokach, smakach i zapachach Grecji. Z Grekami łączą nas także więzy krwi, które pozwoliły nam zgłębić i bardziej zrozumieć kulturę śródziemnomorską. Gdy tylko usłyszeliśmy historię Kooperatywy i posmakowaliśmy produkowanej przez nią oliwy extra virgin, postanowiliśmy, że warto podzielić się nimi z resztą świata.

Oryginalne oliwki Kalamata produkowane w tradycyjnie grecki sposób. Odmiana Kalamata to gatunek uznany za najlepszy pośród ciemnych oliwek. Oliwki Kalamata to duże, ciemnofioletowe oliwki o gładkiej, mięsistej konsystencji, nazwane na cześć miasta Kalamata na południowym Peloponezie w Grecji. Konserwowane zwykle w occie winnym lub oliwie z oliwek. Posiadają mięsisty, gruby miąższ i lekko kwaskowy smak. Oliwki Kalamata otrzymały etykietę „chronionej nazwy pochodzenia” (ChNP), która sygnalizuje ich szczególną wartość dla konsumentów.

Więcej informacji na: petrina.pl

(tekst sponsorowany)

tuOlawa BS

Zdjęcia (4)

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Serwis internetowy tuolawa.pl z siedzibą w Oławie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe