Zakręcony omlet z twarożkiem

  • 09.03.2017, 13:38
  • Gazeta Powiatowa - Wiadomości Oławskie
Zakręcony omlet z twarożkiem
Wspaniałe śniadanie na wolny weekend - omlet, który zaskoczy smakiem. Jego przygotowanie nie jest trudne. Wystarczy, że doprawimy masę jajeczną aromatycznymi ziołami prowansalskimi, świeżym koperkiem, pietruszką oraz drobno siekanym czosnkiem, a w całej kuchni zagości zapach ziołowej świeżości. Aby nadać śniadaniu ciekawy smakowy kontrast, możemy przełożyć omlet farszem skomponowanym z lekkiego twarożku i ulubionych warzyw. Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka Składniki - jajka 3 szt. - masło ekstra  (może być "Piątnica") 1 łyżka - twaróg wiejski lekki  150 g - natka pietruszki 3-4 gałązki - koperek 3-4 gałązki - czosnek 2 ząbki - zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki - jogurt naturalny 1 łyżka - pomidor 1 szt. - sól, pieprz do smaku Wykonanie Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać). Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno - ziołową i smażyć na wolnym ogniu z obu stron. Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w kilkucentymetrowe rolki. Smacznego! *** Wyślij nam swój przepis: [email protected] Kuchnia "Gazety Powiatowej"
Gazeta Powiatowa - Wiadomości Oławskie

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Serwis internetowy tuolawa.pl z siedzibą w Oławie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe