Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka
Składniki
- jajka 3 szt.
- masło ekstra (może być "Piątnica") 1 łyżka
- twaróg wiejski lekki 150 g
- natka pietruszki 3-4 gałązki
- koperek 3-4 gałązki
- czosnek 2 ząbki
- zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
- jogurt naturalny 1 łyżka
- pomidor 1 szt.
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać). Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno - ziołową i smażyć na wolnym ogniu z obu stron. Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w kilkucentymetrowe rolki. Smacznego!
***
Wyślij nam swój przepis: [email protected]
Napisz komentarz
Komentarze