A kanie to już niejadalne?

  • 16.10.2019, 12:34
  • Gazeta Powiatowa - Wiadomości Oławskie
A kanie to już niejadalne?
. - Tyle ostatnio piszecie o rożnych grzybach, a teraz na obrzeżach lasów rośnie mnóstwo kani i nikt ich nie zbiera - alarmuje pani Basia z Jelcza-Laskowic. - Kiedyś moja babcia robiła z nich po prostu kotlety grzybne, czyli maczała w jajku, w mące i na patelnię. Smakowało, i to jak! A teraz widzę, że grzybiarze przechodzą obok kani i nawet się nie schylą. Czyżby te grzyby przestały być modne? Może wszyscy zapomnieli, że mogą być naprawdę bardzo smaczne. A może to nie kanie? No właśnie. Czy to w ogóle kanie? I czy znacie jakieś oryginalne przepisy na potrawy z nich?  
Gazeta Powiatowa - Wiadomości Oławskie

Zdjęcia (4)

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (2)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Serwis internetowy tuolawa.pl z siedzibą w Oławie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
Basia
Basia 16.10.2019, 22:21
Dziękuję bardzo - Basia.
oławianka
oławianka 16.10.2019, 20:26
Jakie potrawy : ala kotlety, jajecznica na kani, kania w cieście naleśnikowym, zupa z kani, flaczki z kani czy kania w kwaśnej zalewie wspaniały dodatek do obiadu.
Dla przypomnienia trzony kani należy usuwać nie nadają się do przeróbki, tylko kapelusze.
Życzę smacznego.

Pozostałe