Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 16 czerwca 2025 02:04
Reklama BMM
Reklama https://www.mario-web.pl/?fbclid=IwY2xjawKmdmpleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFoU1Vyd1F2VmVBTEJTZXZIAR4R7OQoIiStikie9PkVq_jed6ugpLqCXRABOmzOXsgh5-xjWxRaek2puL_0KA_aem_vRRkult5-xnxh4novgQbiw

Kulinaria

Stek sezonowany na sucho
Stek sezonowany na sucho – na czym polega ta metoda i czemu warto?
Miłośnikom steków sezonowanie mięsa nie jest obce. Dania przygotowane w ten sposób charakteryzują się niesamowitym smakiem i…ceną, jeśli spożywasz je w restauracji. Mięso możesz jednak sezonować we własnym zakresie, w domowych warunkach. Sprawdź, jak i dlaczego warto to robić! 30.05.2025 11:31    2
Grillowana kaszanka bez tajemnic – najczęstsze błędy i jak ich uniknąć
Grillowana kaszanka bez tajemnic – najczęstsze błędy i jak ich uniknąć
Kaszanka od lat zajmuje stałe miejsce w grillowym repertuarze. Niby prosta, niby oczywista… a jednak potrafi sprawić niespodzianki. Pękająca osłonka, wysuszony farsz czy przypalenie to tylko niektóre z kłopotów, które mogą się pojawić. Oto kilka trików i sprawdzony przepis na kaszankę z użyciem papilotów. 19.05.2025 09:20
Włoskie risotto
Risotto idealne: sekrety kremowego dania z białym winem i parmezanem
Włoskie risotto czaruje swoim wyjątkowym smakiem, aksamitną konsystencją i bogatym aromatem. To klasyczne danie kuchni włoskiej, które łączy w sobie prostotę składników z wyrafinowaną techniką przygotowania. Kluczem do idealnego risotto jest odpowiedni ryż, stopniowe dodawanie bulionu oraz dokładne mieszanie, dzięki czemu danie zyskuje swoją charakterystyczną kremowość. Nieodłącznym elementem tego dania jest również białe wino, które nadaje mu głębi i delikatnej kwasowości, oraz parmezan, który podkreśla jego intensywny smak i nadaje aksamitnej struktury. 16.05.2025 10:26
Safe2Eat 2025
Rusza najnowsza kampania Safe2Eat 2025: Budujemy zaufanie konsumentów do bezpieczeństwa żywności w UE
We współpracy z partnerami z całej Europy Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności organizuje nową odsłonę kampani Safe2Eat 2025, która będzie charakteryzowała się większym zasięgiem i jeszcze lepszą komunikacją z odbiorcami. Realizowana od 5 lat kampania dostarcza konsumentom przystępnych, opartych na wiedzy naukowej informacji oraz wskazówek dotyczących bezpieczeństwa żywności, pomagając tym samym w dokonywaniu świadomych wyborów dotyczących własnego odżywiania. 30.04.2025 09:46
Jak dieta pudełkowa wspiera zdrowie jelit i dobre samopoczucie?
Catering dietetyczny Warszawa - CHEF
Jak dieta pudełkowa wspiera zdrowie jelit i dobre samopoczucie?
Czasem ciężko nam zebrać się w sobie, żeby codziennie układać idealny jadłospis. W natłoku obowiązków łatwiej po prostu wrzucić cokolwiek do torby i wyruszyć w miasto, a potem złapać drożdżówkę na rogu. Mimo to warto pamiętać, że jelita nie wybaczają nam byle jakich posiłków. Coraz więcej osób zaczęło dostrzegać, że przemyślana dieta pudełkowa np. z Warszawy może znacząco wspomóc ich funkcjonowanie. Brzmi zachęcająco? Zerknij poniżej, by dowiedzieć się, jak właściwe odżywianie wpływa na układ pokarmowy i dlaczego gotowe posiłki mogą być strzałem w dziesiątkę. 08.04.2025 09:07    3
Jak przygotować tort urodzinowy? Lista niezbędników
Jak przygotować tort urodzinowy? Lista niezbędników
Urodziny to naprawdę specjalna okazja, w trakcie której podaje się wiele wspaniałych przysmaków. Jednym z nich zazwyczaj jest piękny i pyszny tort urodzinowy. Jego przygotowanie wymaga pomysłu, odpowiednich narzędzi i produktów. Oznacza to bowiem nie tylko upieczenie samego ciasta, ale też jego przystrojenie, a niekiedy również transport smakołyku na miejsce zabawy. Przekonaj się, co jest niezbędne w trakcie takich działań, by ich rezultatem okazało się wspaniałe ciasto. 07.03.2025 14:52
Najlepsze pączki z dziurką na tłusty czwartek
Najlepsze pączki z dziurką na tłusty czwartek
Tłusty czwartek to wyjątkowy dzień w polskim kalendarzu – pełen radości i słodkich przysmaków. To właśnie wtedy bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, faworki i inne wypieki smażone na złoty kolor. Jeśli marzysz o samodzielnie przygotowanych słodkościach, sprawdź nasz prosty przepis na puszyste donuty z polewą malinową! 27.02.2025 07:00
Przyprawy i masło ghee: idealny duet w kuchni
Przyprawy i masło ghee: idealny duet w kuchni
Masło ghee, znane również jako masło klarowane, to wyjątkowy produkt o bogatej historii i szerokim zastosowaniu kulinarnym. Jego subtelny, orzechowy smak oraz wysoka temperatura dymienia sprawiają, że jest idealne do smażenia i pieczenia, stanowiąc doskonałą bazę dla wielu dań. W połączeniu z aromatycznymi przyprawami, ghee staje się prawdziwym mistrzem smaku, zdolnym odmienić nawet najprostsze potrawy. Ten duet to nie tylko kulinarna przyjemność, ale także sposób na wzbogacenie diety o wartościowe składniki. 30.01.2025 11:27
Catering dietetyczny – smacznie, zdrowo i wygodnie
Catering dietetyczny – smacznie, zdrowo i wygodnie
Catering dietetyczny to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą zadbać o zdrowe i zbilansowane odżywianie, ale nie mają czasu na przygotowywanie posiłków. Dzięki profesjonalnym firmom cateringowym, takim jak Healthy Food Catering, masz możliwość cieszenia się smacznymi i zdrowymi daniami, które są dostosowane do Twoich indywidualnych potrzeb. 14.01.2025 10:44    1
Pyszne zapiekanki w sam raz na kolację
Pyszne zapiekanki w sam raz na kolację
Zapiekanka to proste w przygotowaniu i smaczne danie dla całej rodziny. Jest to również doskonały sposób na przemycenie warzyw, które ukryte pod przykryciem sera czy sosu beszamelowego, nie zostaną pominięte w czasie jedzenia przez nieprzekonane do nich dzieci. 05.12.2024 20:07
Jesienne tosty z grzybami, brokułem i jajeczno-grzybowym dipem
Jesienne tosty z grzybami, brokułem i jajeczno-grzybowym dipem
19.10.2024 11:20    1
Tarta z grzybami
Tarta z grzybami
Jesienne wieczory szybko przemijają i wydają się być takie same. Przerwijmy więc tę rutynę i podarujmy sobie odrobinę przyjemności. Aromatyczna tarta z grzybami, zabielana śmietanką, szybko skradnie serca tak domowników, jak i gości. 11.10.2024 10:47
Komentarze
Autor komentarza: HeheszekTreść komentarza: I dalej i wciąż słychać i hejt i wycie? Brawo! To znakomicie!!! Każdą głupotę potrafisz napisać, pomimo tego co wszyscy widzą i wiedzą. Ależ was to boli, że w Oławie można coś zrobić, co będzie służyć mieszkańcom. Hejtuj dalejData dodania komentarza: 15.06.2025, 20:56Źródło komentarza: Pierwsi pasażerowie bez problemu dojdą i dojadą do stacji Oława ZachodniaAutor komentarza: MieszkaniecTreść komentarza: Wstyd jak nie wiem. Ale typowe. Ciężki rok dla niego. Dla ludzi najniższa krajowa, a tu udaje bogacza.Data dodania komentarza: 15.06.2025, 20:49Źródło komentarza: Komu palma, komu? Już kosztuje ponad 11 tys zł!Autor komentarza: NormalnyTreść komentarza: Zróbmy rezerwat. Martwe drewno już jest.Data dodania komentarza: 15.06.2025, 20:40Źródło komentarza: Uwaga, suche drzewa!Autor komentarza: kartka z kalendarzaTreść komentarza: Do 2042 jeszcze kilka latData dodania komentarza: 15.06.2025, 20:28Źródło komentarza: Pierwsi pasażerowie z przystanku Oława ZachodniaAutor komentarza: WalerianTreść komentarza: Robi krzywdę zwierzakowi. Dzikiej zwierzyny się nie dokarmia. Przyzwyczaiła jeża i zamiast iść polować to idzie na łatwiznę. Poza tym to nie jest jego pożywienie, od tego świństwa sztucznego może zdechnąć. Takich ludzi trzeba ganić. Ile się mówi że nie wolno dokarmiać i nic do ludzi nie trafia.Data dodania komentarza: 15.06.2025, 20:24Źródło komentarza: Znów przychodzi co noc. To dobrze?Autor komentarza: RedaktorTreść komentarza: A to pan Janusz od szopa może odpowie. Przecież - już wie!Data dodania komentarza: 15.06.2025, 20:08Źródło komentarza: Znów przychodzi co noc. To dobrze?
Reklama
Reklama