Domowe lody śmietankowo-jagodowe

  • 05.07.2017, 12:05
  • Gazeta Powiatowa - Wiadomości Oławskie
Domowe lody śmietankowo-jagodowe

W sam raz na upały. Przepis poleca szef kuchni Robert Muzyczka Składniki - śmietanka 42% 200 ml (może być OSM Piątnica) - 3 opakowania - cukier puder 6 łyżek - świeże jagody 1 szklanka - sok z cytryny 2 łyżki Wykonanie Śmietankę powoli ubić na sztywno w misce (ręcznie lub blenderem). W międzyczasie partiami dodawać cukier puder. Jagody zmiksować z sokiem z cytryny i połączyć z ubitą już śmietanką. Tak przygotowaną masę wyłożyć do miski i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Lody co 20-30 minut należy wyjmować z zamrażalnika i dokładnie mieszać rózgą. Dzięki temu zapobiegniemy powstawaniu kryształków zamarzniętej wody. Gdy masa lodowa już prawie zamarznie, należy przełożyć lody do foremek z patyczkami. Następnie ponownie umieścić lody w zamrażarce na kilka godzin - w zależności od mocy zamrażalnika. Smacznego! *** Chcesz podzielić się swoim ulubionym przepisem? Napisz do nas: [email protected] lub zadzwoń: 605-996-557. Kuchnia "Gazety Powiatowej"

Gazeta Powiatowa - Wiadomości Oławskie

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (2)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Serwis internetowy tuolawa.pl z siedzibą w Oławie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
blender
blender 27.07.2017, 16:24
@swinski ryj
takie urządzenie do szatkowania świńskich ryjów
swinski ryj
swinski ryj 06.07.2017, 15:33
a co to jest blender ?????

Pozostałe