Zero waste
Planowanie posiłków do przygotowania w domu daje kontrolę nad zakupami i ogranicza marnowanie żywności. Gotując w domu, ideę zero waste można przy tym wdrożyć jeszcze szerzej. Nowoczesny sprzęt AGD, jak np. gaz pod szkłem, pozwala ograniczyć zużycie energii potrzebnej do ugotowania potraw. Zaletą tego innowacyjnego rozwiązania jest minimalny pobór prądu oraz do 50% mniejsze zużycie gazu niż w tradycyjnych kuchenkach. - Ponadto dodatek w postaci „darmowego pola”, wykorzystującego ciepło spalin uchodzących z palników sprawia, że podtrzymanie temperatury potraw jest możliwe zupełnie bez pobierania gazu – dodaje Tomasz Pałosz, manager produkcji Solgaz, polskiego producenta sprzętu AGD.
Bo potrafisz to zrobić
Dzisiejsza technologia AGD to profesjonalizm w domowym wydaniu. Producenci oddają użytkownikom sprzęt AGD, który każdemu pozwala zostać mistrzem kulinarnym. Niezależnie, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem, czy potrafisz przygotować już średniozaawansowane potrawy – nowoczesny sprzęt sprawi, że z czasem przekonasz się, że samodzielne wykonanie makaronu, crème brûlée, czy tarty nie jest niczym trudnym.
*
Mamy nadzieję, że powyższe powody przekonają Was do gotowania we własnych czterech kątach i dzisiejszy obiad przygotujecie samodzielnie. Zatem nie pozostaje nic innego, niż życzyć Wam smacznego!
Napisz komentarz
Komentarze