Oławska Platforma Pomocy zaprasza na konferencję dotyczącą przyczyn marnowania jedzenia i metod jego oszczędzania
W Polsce rocznie marnuje się 9 milionów ton żywności. Na jednego Polaka przypada więc średnio 235kg. Przyjmując, że w Oławie żyje 30tys. mieszkańców, daje to liczbę 7050 ton marnowanej żywności rocznie. To ponad 19 ton każdego dnia w samej tylko Oławie!
- Statystyki przerażają, a problem jest poważny - mówią członkowie stowarzyszenia. - Dlatego organizujemy darmową konferencję, na której eksperci przybliżą temat mieszkańcom naszego miasta. Na konferencji będzie można dowiedzieć się o przyczynach, skutkach i metodach pozwalających zaoszczędzić jedzenie (a tym samym pieniądze). Wykłady prowadzić będą Piotr Gluz dyrektor Banku Żywności we Wrocławiu oraz Jan Piontek - prezes fundacji Weź Pomóż.
Mile widziani są wszyscy, a szczególnie osoby związane z branżą spożywczą i gastronomiczną. Jeśli jesteś zainteresowana/zainteresowany udziałem w darmowym szkoleniu, wejdź
TUTAJ, napisz "TAK" w komentarzu lub skontaktuj się bezpośrednio z Oławską Platformą Pomocy. Zapisy tylko do niedzieli!
Konferencja odbędzie się 03 grudnia (wtorek) w godzinach 12.00-13.00 w Ośrodku Kultury.
Dane pochodzą z publikacji: "Nie marnuj jedzenia 2019 - RAPORT FEDERACJI POLSKICH BANKÓW ŻYWNOŚCI" oraz "RAPORT FEDERACJI POLSKICH BANKÓW ŻYWNOŚCI - NIE MARNUJĘ JEDZENIA 2018".
Napisz komentarz
Komentarze