Co to takiego? Były warsztaty wytwarzania domowego makaronu, chleba i masła. A wszystko to na placu przy Świetlicy Wiejskiej w Bystrzycy.
Udział w warsztatach był bezpłatny. Gospodynie zapewniły wszystkie niezbędne surowce i składniki. Wyrobione produkty uczestnicy mogli zabrać ze sobą do domów, by dzielić się efektami projektu z rodzinami. Projekt był realizowany dzięki darowiźnie Fundacji Banku PeKaO
Udało się. Zobaczcie fotki w galerii niżej.
- Ach, co to był za dzień... było UPALNIE, ale również pracowicie przy projekcie POLSKA SZTUKA I TRADYCJA KULINARNA - komentuje KGW Bystrzyca na swoim profilu FB. - Dziękujemy za uczestnictwo, za ukręcony chleb, ubite masło i MAKARONY. Nikt nie wyszedł z pustymi rękami... oczywiście była też BRAMA. JESZCZE RAZ SKŁADAMY SERDECZNE GRATULACJE MŁODEJ PARZE. W sobotę jesteśmy w Godzikowicach na dożynkach, a we WRZEŚNIU znów bawimy się w Bystrzycy.





















Napisz komentarz
Komentarze