W rywalizacjach o tytuł Masterchefa - walczyły drużyny z dziewięciu placówek na Dolnym Śląsku, które zajmują się rehabilitacją zawodową i społeczną osób z niepełnosprawnościami. Każda trzyosobowa drużyna miała za zadanie przygotować dwa rodzaje przystawek finger foods czyli szybkie i łatwe przekąski na jeden kęs.
Do tego zadania wcześniej przygotowywali się w swoich placówkach , a dzisiaj wykonywali je samodzielnie przy wsparciu wolontariusze z Centrum Kształcenia Ustawicznego w Oławie pod presją czasu, na oczach publiczności i jurorów. Dali radę. Każda drużyna zakończyła zadanie przed czasem, wszytko zgodnie z planem i bez żadnych problemów.
Problem i to ogromny miało jury. Dyrektor PEFRON-u Agnieszka Kalinowska, Anna Strażyńska szefowa kuchni Tawerny Kapitańskiej i dietetyk Beata Jankowska zgodnie przyznały że wszystkie dania były przygotowywane i podane perfekcyjnie. Duży wpływ na to kto wygra tegoroczne zmagania kulinarne będzie miał więc smak przystawek chociaż i z w tym wypadku jury będzie miało problem - co stwierdziła po spróbowaniu trzech pierwszych Anna Strażyńska, bo smaki są wyborne a jedna z past wręcz znakomita i na pewno poprosi o przepis
Kto zwyciężył? Dowiemy się niebawem













































































































































































Napisz komentarz
Komentarze