To pierwszy browar rzemieślniczy, który powstał w Oławie. Dzisiaj z okazji 10-lecia jego otwarcia goście mieli niebywałą okazję zobaczyć drogę warzenia oławskich piw i poznać tajniki ich tworzenia. Te podstawowe, bo szczegóły poszczególnych smaków to słodka tajemnica piwowara Jacka Przywary, który od lat tworzy oławskie smaki tego najstarszego procentowego trunku.To on oprowadzał też chętnych po swoim świecie.
A, że dobre piwo potrafi zarówno łączyć, ale też dzielić udowodnili rycerze z Bractwa Rycerskiego Chorągiew Piastów Śląskich. Wcielając się w rolę Krzyżaków i Ślązaków dali pokaz walki kilkoma rodzajami broni. Miłośnicy rycerzy w nowocześniejszym wydaniu mieli natomiast okazję okazję zobaczyć pokazy przygotowane przez stowarzyszenie MEWA - lotów dronami wykorzystywanych m.in do poszukiwań oraz sprztęu do udzielania pierwszej pomocy
Napisz komentarz
Komentarze