Prewencyjne wstrzymanie produkcji w Zakładzie Produkcyjnym Lorenz w Stanowicach
- Wczoraj wieczorem otrzymaliśmy informację, że jedna z pracownic Zakładu Produkcyjnego w Stanowicach miała kontakt z lekarzem, u którego potwierdzono obecność koronawirusa. Od razu wdrożyliśmy nasze wewnętrzne procedury, które przygotowaliśmy w związku z pandemią. Nasza pracownica została poddana natychmiastowej kwarantannie. Obecnie trwa pobieranie próbek przez SANEPID do badania na obecność koronawirusa. Wyniki badań powinny być znane w ciągu 72 godzin - mówi Paweł Kwieciński, odpowiedzialny za kontakt z mediami w zakładzie Lorenz.
W trosce o bezpieczeństwo pracowników zdecydowaliśmy się na prewencyjne wstrzymanie produkcji. Oznacza to, że do momentu otrzymania wyników badania pracownicy pozostaną w domach.
W przypadku ujemnego wyniku badania na obecność koronawirusa produkcja zostanie wznowiona. Nastąpi to najpóźniej w sobotę. Jeśli zakażenie naszej pracownicy koronawirusem zostanie potwierdzone będziemy podejmować kolejne kroki zgodnie z przyjętymi scenariuszami.
Firma Lorenz Snack-World, jako odpowiedzialny pracodawca, od momentu pojawienia się się koronawirusa na terenie Unii Europejskiej, sukcesywnie wdraża zalecenia GIS oraz WHO i podejmuje szereg działań minimalizujących ryzyko zarażenia naszych pracowników koronawirusem.







Napisz komentarz
Komentarze