Uczniowie pod czujnym okiem członkiń z KGW Wójcice zbierali śmietanę z mleka, wspólnie robili ser podpuszczkowy, przygotowali solankę, a nawet zrobili masło i ser ricotta.
Dla uczestników warsztatów przygotowany został pyszny poczęstunek - sernik z ricotty oraz wójcicki chlebek z serem podpuszkowym i masłem czosnkowym.
- Dziękujemy uczniom oraz nauczycielom pani Ewie Górnickiej oraz pani Karolinie Trojanowskiej za bardzo pracowicie i przemiło spędzony wspólnie czas - mówią członkinie KGW w Wójcicach.
Przypomnijmy, że wspólne prace KGW i uczniów to efekt porozumienia o współpracy podpisanego pomiędzy Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Oławie a Kołem Gospodyń Wiejskich w Wójcicach w zakresie działalności dydaktycznej i popularyzującej wiedzę, prowadzącej do poszerzenia i uatrakcyjnienia oferty dydaktycznej oraz promocji Technikum żywienia i usług gastronomicznych, a także podnoszenia jakości kształcenia młodzieży oraz zachęcania jej do kontynuowania nauki.
Napisz komentarz
Komentarze