Porozumienie dotyczy działalności dydaktycznej i popularyzującej wiedzę, prowadzić ma do poszerzenia i uatrakcyjnienia oferty dydaktycznej oraz promocji Technikum żywienia i usług gastronomicznych, a także podnoszenia jakości kształcenia młodzieży oraz zachęcania jej do kontynuowania nauki.
Efekt natychmiastowy. Jeszcze tego samego dnia panie z KGW w Wójcicach przeprowadziły warsztaty pieczenia chleba dla uczniów drugiej klasy Technikum z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Oławie o profilu Technik żywienia i usług gastronomicznych. Uczniowie dowiedzieli się, co to jest zakwas, jak o niego dbać, poznali różne rodzaje mąk wykorzystywanych do wypieku chleba. Podczas warsztatów wspólnie upieczone zostały chleby baltonowskie, chleby rustykalne oraz chlebki drożdżowe.
KGW dziękuje uczniom za zaangażowanie i za miło spędzony wspólnie czas, dziękuje również dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Oławie Marii Domaradzkiej oraz opiekunom grupy Ewie Górnickiej oraz Karolinie Trojanowskiej.
Napisz komentarz
Komentarze