Wkrótce otwarcie nowego miejsca w Oławie. Mają być tam serwowane zdrowe dania. Właścicielka stawia też na ekologię, bo... zjesz ze smakiem nawet... talerzyk! Naprawdę!
To pierwsza restauracja w Oławie, gdzie dania będą serwowane na talerzykach z otrąb, a jeść będzie można sztućcami ze specjalnej mączki, czyli też będą jadalne.
- Dlaczego "Uliczka"?
- Nazwa nawiązuje do naszej pierwszej restauracji w Brzegu, która jest zlokalizowana w wąskiej uliczce - mówi pani Agnieszka. - Ta na zdjęciu przedstawia akurat uliczkę we włoskiej Perugii, która nam się bardzo spodobała. Te balkoniki, kwiaty...
- To ma być zupełnie inna restauracja od tych, które są?
- Tak, będziemy serwować zdrowe dania, fit, na bazie naturalnych składników. Nie używamy białej mąki, nie używamy kostek rosołowych, żadnych sztucznych ulepszaczy, niczego z torebek. Wszystko jest oparte na naturalnych składnikach. Dużo warzyw, owoców, przede wszystkie kasze. Generalnie zdrowe potrawy, czyli mięso grillowane, ryby na parze. Mięsa głównie drobiowe. Posiłki zbilansowane, oparte na zdrowych produktach. Nie ma frytury, ziemniaków... Za to dużo ziół, dużo warzyw i na tym bazujemy. Do tego soki owocowe, owocowo-warzywne.
- Co z tymi talerzykami. Naprawdę są do zjedzenia?
- Idąc w kierunku ekologii wprowadzamy talerze z produktów naturalnych, w tym przypadku z otrąb pszennych, to polski produkt. Sztućce są też ze specjalnej mączki. Nie każdy musi je jeść, ale na pewno nie jest to plastik, który wszystkim szkodzi, tylko materiał bez problemów i szybko rozkładający się w naturze.
Gdzie i kiedy otwarcie? Poinformujemy o tym wkrótce...
(tekst sponsorowany)
Napisz komentarz
Komentarze