Składniki
- 1 kg sera białego trzy razy zmielonego
- budyń waniliowy
- 500 gramów śmietany kremówki 36%
- 8 jajek
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z serem oraz pozostałymi składnikami. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Na spód sernika dajemy herbatniki albo kruche ciasto.
Mus czekoladowy
- 150 g cukru pudru
- 6 żółtek
- 3 białka
- 1 łyżka kakao
- 200 ml śmietany kremówki 30%
- 100 g masła
- 250 g gorzkiej czekolady
Żółtka, cukier i śmietankę ubijać na parze - do momentu, aż krem będzie przyklejał się do naczynia. Następnie dodać kakao. Zdjąć z ognia, dodać masło i czekoladę. Mieszać, aż krem będzie gładki. Oddzielnie ubić pianę z białek. * Sernik piec w temperaturze 175 stopni około godziny. Mus czekoladowy wyłożyć na wierzch.
* Lubisz gotować, masz swoje ulubione przepisy, którymi chciałbyś się podzielić? Prowadzisz restaurację i możesz się pochwalić wyjątkową, ciekawą potrawą. Napisz do nas: [email protected], wyślij zdjęcie lub zadzwoń: 71-313-70-78.
Napisz komentarz
Komentarze