Składniki:
- 5 średnich ziemniaków
- 150 g boczku wędzonego parzonego
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, majeranek
- sos tatarski, może być Premium Tarsmak
- szczypior
Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45-50 minut) Podawać z sosem tatarskim, posypane obficie szczypiorkiem. Smacznego!
***
Masz ulubiony przepis na potrawę, wyślij do nas. A może pochwalisz się daniem z grilla albo zdjęciem ze wspólnego grillowania? Napisz: [email protected]
Napisz komentarz
Komentarze