Składniki
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka oleju
- sok z 1 cytryny
- starta skórka z 2 cytryn
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
Ucieramy białka z cukrem, dodajemy żółtka i nadal ucieramy. Dodajemy obie rodzaje mąki, olej, sok, skórkę z cytryn oraz proszek do pieczenia. Mieszamy (na przykład za pomocą miksera). Wylewamy ciasto do formy z kominem, posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Pieczemy na najniższym poziomie piekarnika ok. 60 minut w 160 stopni Celsjusza. Po wystudzeniu wyciągamy babkę z formy i dekorujemy według uznania. Smacznego!
***
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]







Napisz komentarz
Komentarze