Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 5 grudnia 2025 07:32
Reklama BMM
Reklama

Kulinaria

Domowe lody ze szpinakiem
Domowe lody ze szpinakiem
Można się ochłodzić 08.08.2018 10:23
Zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą
Zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą
Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem. Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. 16.05.2018 11:30
Placuszki bananowo-jaglane
Placuszki bananowo-jaglane
Przepis na pyszne, pachnące placuszki bananowo-jaglane à la pancakes. Idealny, naturalnie bezglutenowy deser dla dużych i małych łasuchów - już po 12 miesiącu życia! Poniżej pomysłowy przepis na pyszne placuszki à la pancakes z wartościowych składników, które można serwować z dowolnymi dodatkami. Z pewnością podbiją podniebienia małych i dużych łasuchów. Są świetnym pomysłem na śniadanie, słodki obiad czy podwieczorek dla całej rodziny. 16.05.2018 09:39
Kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową
Kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową
Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową – bez jaj i bułki tartej - dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu! 20.03.2018 18:06
Kukurydziana polenta z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
Kukurydziana polenta z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
Zdrowy smak natury: Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób. Połączenie delikatnej polenty z aromatyczną pastą, kiełkami, brokułami oraz pestkami tworzy danie, które kusi smakiem i wyglądem. 14.03.2018 10:29
Kolorowe tortille na wiosenne dni
Kolorowe tortille na wiosenne dni
Wiosna to pora roku, na którą zawsze czekamy z upragnieniem. Uwielbiamy ją za to, że przynosi cieplejsze dni oraz pozwala na zmianę garderoby i diety na lżejsze. W tym czasie staramy się jeść zdrowiej, dlatego częściej niż zimą sięgamy po warzywa i owoce. Wiosną do swojego menu warto też wprowadzić nieco więcej koloru. Możemy to zrobić dzięki nowościom od marki Sandra. 14.03.2018 10:08
Wytrawna tarta z warzywami
Wytrawna tarta z warzywami
Przepis na wytrawną tartę z warzywami i aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości. 01.02.2018 11:02    1
Podkarpackie gołąbki wigilijne
Podkarpackie gołąbki wigilijne
Poleca Stanisława Rakoczy (Koło Gospodyń Wiejskich w Zawadzie) 23.12.2017 10:12
Czas na dynie! Zupa, ciasto i strasząca głowa!
Czas na dynie! Zupa, ciasto i strasząca głowa!
Koniec października to święto dla amatorów dyń. Można je jeść w postaci zupy, suszyć pestki na długą zimę, wykorzystać jako dekorację ogrodu czy ogrodzenia, a także przygotować z nich np. straszącą głowę na Halloween - co w propozycji Janka z Oławy pokazujemy na zdjęciu. 31.10.2017 13:11    9
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
Delikatne kruche ciasto i świeży farsz. Lepiej od razu przygotować podwójną porcję... 08.10.2017 09:35
Placek ze starej książki
Placek ze starej książki
To ciasto zawsze się udaje, ale pod warunkiem, że używamy ogrzanych produktów i pozwalamy mu urosnąć. Przepis na placek drożdżowy ze śliwkami, pochodzi z książki "Praktyczna kuchnia", z 1959 roku 05.10.2017 10:54
Sernik Barbary Wójcik
Sernik Barbary Wójcik
Dziś przepis na ciasto pani Barbary z Jelcza-Laskowic 04.10.2017 14:26
Komentarze
Autor komentarza: KpinaTreść komentarza: zbiórka darów, zbiórka na grzejniki, a Frischmann lekką ręką wywala 120 tys. na ławkęData dodania komentarza: 4.12.2025, 19:06Źródło komentarza: Sobieski dla naszych bezdomniakówAutor komentarza: Oława OKTreść komentarza: Marek co się z tobą na wyrabiało ???Data dodania komentarza: 4.12.2025, 18:25Źródło komentarza: Jak zmienił się klimat w Oławie i co nas czekaAutor komentarza: RafałTreść komentarza: Jak kler odejdzie od polityki to może wrócę do kościoła i zaczne się spowiadać w konfesionaleData dodania komentarza: 4.12.2025, 15:52Źródło komentarza: Wyspowiadaj się na dworcu kolejowymAutor komentarza: NataTreść komentarza: Robicie z Powiatu niepotrzebny Babilon i nie pozwalacie obywatelom, tj. Mieszkańcom dołożyć cegiełki na pomoc chorym i ubogim. Mam tego dość!!!!!!!!Data dodania komentarza: 4.12.2025, 15:16Źródło komentarza: Rusza akcja "Podziel się z potrzebującymi"Autor komentarza: WalerianTreść komentarza: Do czego może być przydatny ten dokument? To sztuka dla sztuki. Czy mamy zrezygnować z przemysłu i wrócić do rolnictwa i upraw bo to jest najmniej szkodliwa działalność. Chociaż nie do końca, bo najlepiej to lasy posadzić. Co szary mieszkaniec ma do powiedzenia? Wszyscy widzimy że klimat się zmienia, ale przyczyny mogą być różne. Może to być proces naturalny, a może jednak działalność człowieka.Data dodania komentarza: 4.12.2025, 14:28Źródło komentarza: Jak zmienił się klimat w Oławie i co nas czekaAutor komentarza: ObserwatorTreść komentarza: Dziwie się że nie zmieniliście jeszcze nazwy na tuDrabiński...Data dodania komentarza: 4.12.2025, 13:33Źródło komentarza: Radny powiatowy zwrócił się do burmistrza Oławy o zawieszenie tego postepowania
Reklama
Reklama
Reklama