Składniki
- 100 g kaszy gryczanej
- 1 jajko
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cukinia
- pieprz do smaku
- ok. 50 g mąki pszennej
- olej do smażenia
- natka pietruszki lub koperek
Przygotowanie
Kaszę gryczaną gotujemy wedle wskazań na opakowaniu. Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystkie składniki oprócz mąki. Dodajemy po łyżce mąki, tak aby ciasto nie było zbyt gęste. Formujemy kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy kotlety. Smażymy do momentu, aż się zarumienią. Na wierzch posypujemy natkę pietruszki lub koperek.
***
Wyślij nam swój przepis: [email protected]







Napisz komentarz
Komentarze